Şeffaf Mika

Şeffaf Mika

Şeffaf mika, birçok alanda kullanılabilen dünya katmanının %3,8’inde doğal olarak bulunan bir maddedir. Endüstriyel hammaddeler arasında dünyada giderek önem kazanan mika, dilinimli bir yapıya sahip bir mineral maddesi olup, çatı kapamada sıklıkla kullanılan, aynı zamanda masa kapamada da kullanılabilen dayanıklı bir malzemedir. İçerisinde demir, kalsiyum, lityum gibi maddeler bulunmaktadır. Mika maddesinin kullanım alanı oldukça geniştir. Özellikle şeffaf mika sıklıkla tercih edilen bir üründür.

Şeffaf Mika Kullanım Alanları

Şeffaf mika bazı durumlarda tercih edilen bir maddedir.

  • Elektrikli aletlerde, ısıya dayanıklı olması nedeniyle fırın önünde ve elektrikli ızgaralarda kapak olarak mika kullanılabiliyor.
  • Petrol sondajında da kullanılabiliyor.
  • İncir parlatma ve söndürme malzemesi olarak da kullanılabiliyor.
  • Otomobil seslerini önlemek için katkı maddesi olarak kullanılabilmektedir.
  • Boya sanayisinde, mika tozu kullanılabilmektedir.
  • Çimento içerisine konulabiliyor.
  • Otomobil camları arasında kullanılabilir.

Şeffaf Mika Neden Tercih Edilir?

Mika, plastikten daha sert, camdan daha az serttir. Üstelik yüksek dayanımı nedeniyle tercih edilir. Mika maddesi, kırıldığı zaman çevresine asla zarar vermez, cam gibi parçalara ayrılmaz genelde bir veya iki parça şeklinde kırıldığından ve maddesi gereği küçük parçalara ayırması zor olduğundan kişiye zarar vermemektedir, bu nedenle otomobil camlarında kullanılabilmektedir.

Şeffaf mika, masa üstü olarak da kullanılabilir. Isıya dayanıklı olduğundan dolayı, üstüne konan tava ve çaydanlık maddelerinin ısılarından etkilenmez, sağlam yapılar olarak bilinirler. Şeffaf olması ise, görüntü yaratmaması nedeniyle tercih edilir. Kahvehanelerde ve kafelerde, sürekli sıcak içecek ve yiyeceklerin bol tüketildiği yerlerde masa yanması olmaması için bu madde kullanılabilir.

Şeffaf mika maddesi ek olarak sera çiftliklerinde de kullanılabiliyor. Şeffaf renkte olması dolayısıyla güneş ışığını çok rahat içeri alabilmektedir, bu da tarım maddelerinin çok rahat bir şekilde güneşlenmesine ve hasat zamanı iyi meyve vermesine olanak tanımaktadır. Şeffaf mika, bu gibi özelliklerden dolayı seracılıkta bir standart olarak kabul edilmektedirler. Şeffaf mika, her alanda kullanımı giderek artıyor, sizlerde bu alanda ihtiyacınızı rahatlıkla mika maddesi ile giderebilirsiniz. Bu bağlamda size büyük bir kazanç sağlayacaktır.

Coşkun Branda