Şantiye Çadırları

Şantiye alanları kullanım amacı gereği parseli geniş, hareketli alanlardır. Giren çıkanın çok olduğu, malzeme akışının yoğun olduğu, sürekli araç hareketliliğinin olduğu korunması ve gerekli iş güvenliği önlemlerinin mutlaka alınması gereken alanlardır. Şantiyelerde kullanılan malzemelerin saklanması için gerek prefabrik, gerek çelik konstrüksiyon düşünülse de bu yapılar şantiye için maliyetli olduğundan maliyeti en aza indirmek için şantiye çadırları uygun görülen ürünlerdir.

Şantiyeler inşaat sektörünün temel taşıdır. İşçilerin, işveren ve proje müdürlerinin dinlenme alanı olması da bu temel taşın ana unsurudur. Bu doğrultuda şantiyelerde farklı amaç ve görevlerde kullanılması için şantiye çadırı kurulur.

Şantiye Çadırı Modelleri

Şantiye çadırlarında model seçerken en çok aranılan özellik dayanıklılıktır. Olumsuz hava koşullarında kimseyi mağdur etmeyecek şekilde dizayn edilen ve genelde pencereli çadırlar tercih edilir. İnşaat sektöründe gurbetçi işçi kesimi de oldukça fazla olduğundan onların konaklaması için kurulan çadırlarda pencereler işçiler için ergonomik kullanım fırsatıdır. İskele sağlamlığı, genişliği de sırada gelen aranan özelliklerdir. Şantiye çadırı aranırken özellikle hangi amaç için kullanılacağı netleştirilmeli ona göre arayış içine girilmelidir. İşçiler için kullanılacaksa kişi sayısı oldukça önemlidir. Ayrıca çadırın tanışabilir olması, kurulum kolaylığı da göz ardı edilmemelidir.

Şantiye çadırı seçiminde büyüklük dikkate alınmalıdır. Yağmur, kar, su geçirmeyecek özellikte olması, rüzgâra karşı dayanıklı olması, içinde kalacak olan insanları veya içerisine konan malzemeleri korumalıdır.

Ayrıca çadırın nem ve rutubete karşı da dayanıklı olması gerekir.

Rutubet sadece insanlara değil, içinde bulunan malzemelere, ekipmanlara da büyük ölçüde zarar verebilir. Bu anlamda sağlamlığına özellikle dikkat edilmeli, kumaş kalitesi özellikle incelenmelidir.

Şantiye çadırının dayanıklı olmasının bir diğer avantajı da hırsızlığa karşı büyük ölçüde önlem olmasıdır.  Özel üretim şantiye çadırlarının yangına karşı dayanıklı olması alev almayan özellikte olması gerekmektedir.

Şantiye çadırlarının sıklıkla tercih edildiği yerler şantiye alanı dışında başta deprem ve sel olmak üzere meydana gelen doğal afetlerde yaşanan olumsuzluğun çok olduğu bölgelerdir.

Şantiye Çadırı Fiyatları

Şantiye çadırı fiyatları ise kapasite, işlevsellik, dayanıklılık ve kalite açısından değişiklik gösterir.  Seçtiğiniz özelliklere, genişliğe, kullanım alanına ve tasarıma göre değişiklik gösterir. Ekstra şeyler fiyatı standartın biraz üstüne taşırken yine de maliyeti en uygun ürün şantiye çadırıdır. Fiyatlar ve çadır özellikleri hakkında daha detaylı bilgi elde etmek için iletişime geçebilir, merak ettiğiniz konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Coşkun Branda