Otopark Branda Sistemleri

Otopark Branda Sistemleri

Otopark branda sistemleri, özellikle açık otoparklarda kullanılan, araçları güneşe, yağmura kara ve çamura karşı koruyan bir sistemdir. Çok sık bir şekilde kullanılan bu branda sistemleri, son 5 yılda ciddi bir kullanım ivmesi göstermiştir. Brandalardan memnun olduklarını söyleyen, otopark sahibi firmalar, aynı brandaları diğer meslektaşlarına da söylemekten imtina etmemektedir. Otopark brandaların en büyük faydası, havadan gelen toz ve çamur seviyesini minimuma indirmesidir. Özellikle Anadolu vilayetlerinde, çok sık bir şekilde toprak taşınması olmakta ve bu toprak havaya saçılıp araçları kirletmektedir. Fakat brandalar bunu büyük ölçüde engellemektedir. Brandalar sayesinde özellikle yukarıdan aşağıya doğru inen hiçbir toprak ve toz taneciği arabayla temas etmez.

Otopark branda sistemleri, araçları çamurdan korur. Ayrıca diğer büyük bir faydası, yağmur anında aracı kirletmemesidir. Araçlar her gün yıkanmadığından dolayı üzeri kirle kaplı olabilir. Bu sebeple araca yağmur değdiğinde yüksek olasılık ile ciddi oranda kirlenecektir. Bu kirlenmeyi engellemek için otopark brandaları çok sağlam bir işlev görmektedir. Aracın üstünü kapatmakta ve yağmur zerreciklerinin araç ile temasını önlemektedir. Üstelik brandaların aşağıya dönük yapısı sayesinde, brandadan akan su, aracın üzerine değil, aracın yanlarındaki asfalta dökülmektedir. Çok iyi biliyoruz ki asfalt iyi bir su emicidir. Bu nedenle araca kesinlikler herhangi bir su damlası değmemekte ve su damlalarına karşı büyük bir koruma sağlamaktadır.

Otopark branda sistemleri ayrıca aracınızı kar yağışları ve dolu yağışlarına karşı da korumaktadır. Bu koruma sistemi sayesinde büyük olasılıkla aracınıza hiçbir dolu taneciği çarpmayacak ve aracınızı darbelere karşı koruyacaktır. Otomobillerin camları ne yazık ki tek taraflı kuvvetlere karşı çok hassastır, taş ve dolu gibi tek taraflı darbe vericileri, aracınıza çok büyük hasarlar verebilir. İşte bu noktada, aracınızın hasar almaması için yapmanız gereken en önemli şey, aracınızı darbelerden korumak için otoparkınızda branda sistemleri kullanmaktır. Otopark branda üreten firmalar sizlere bu hizmeti sağlıyor ve otoparkınızı brandalarla örtüyor, bu sayede müşterileriniz, büyük ölçüde rahatlıyor ve aracına bir şey olmayacağından emin bir şekilde otoparkınıza aracını bırakıyor.

Coşkun Branda