Membran Yapılar

 

Membran yapılar ilgilendiğimiz ve özel üretimini yaptığımız ürünler arasında yer alır. Membran sistemlerin avantajlarının yüksek olması nedeni ile sık sık kullanıldığı bilinmektedir. Bu yapıların kullanım alanlarının geniş olması onların her yerde tercih edilebilir hale gelmesine sebep oluyor. Membran yapılar asma ve germe çadırlar arasında da yer alan özel ürünlerdir. Bu ürünlerin hazırlığından kurulumuna kadar olan süreçte profesyonel çalışanlarımız tarafından müşterilerimize destek verilmektedir. Membran çadır sistemleri farklı kategorilere ayrılır ve her bir kategorinin özellikleri farklıdır. Membran yapılar istendiği takdirde kolayca kurulabilmekte ve ilgili alana yerleştirilebilmektedir. Bunun için uzmanlardan destek alınması önemlidir.

Membran Sistemler Nelerdir?

Membran sistemler kendi içerisinde farklı kategorilere ayrılan özel yapılardır. İzolasyonu sağlayan ve suya karşı dayanıklı olan bu malzemelerin kullanım alanları da bir hayli geniştir. Su içerisinde kullanım için uygun olan bu yapıların seçiminde de dikkatli olunması gerekir. Kara üzerinde kullanılan sistemlerden daha farklı olan membran sistemlerin özelliklerinin kapsayıcı olması önem taşır. Kaliteli ürünlerden elde edilen membran yapıların uzun soluklu kullanım için uygun olması ve ürünün hasarlara karşı dayanıklılık göstermesi önemlidir.

Açık Membran Sistemler

Açık membran sistemler, çadırlara verilen isimdir. Otoparklarda, otogarlarda ve bunlar gibi büyük ölçekli kullanım alanlarında daha rahat kullanılabilir. Membran sistemlerin kendi içerisinde farklı kategorilere ayrılması ürün çeşitliliğini olumlu yönde etkiler. Hacimli membran sistemler arasında yer alan çadır sistemleri günümüzde destek elamanları olarak da kullanılmaktadır. Bu sistemlerin yanı sıra membran yapıları oluşturan farklı kategoriler de bulunur. Her bir kategorinin ve ürünün özelliği farklıdır.

Tek Tabakalı Membran Sistemler

Pnömatik sistemler arasında yer alan farklı çeşitler vardır. Bu çeşitler tek tabakalı membran sistemler ve çift tabakalı membran sistemler olarak iki ana gruba ayrılır. Her bir kategori farklı tasarımlara, hacme ve boyuta sahiptir. Özelleştirme yapılabilen membran yapıları istenilen çoğu yerde sorun yaşamadan kullanılabilir. Havalimanları, jet üstleri, askeri hava üstleri gibi birçok yerde çift tabakalı şişme membran sistemleri tercih edilir. Membran sistemleri günlük hayatta daha az kullanılan ürünlerdir.

Coşkun Branda