Liman Brandaları

Liman Brandaları

Liman brandaları, sıklıkla kullanılan branda çeşitlerinden biridir. Özellikle tekne ve gemilerde kullanılan bu brandalar, aynı zamanda liman işletmeleri içinde kullanılabilmektedir. Bu brandalar, genellikle polyester maddesinden üretilen biraz daha kumaş dışı kalın ve sert brandalardır. Ayrıca bu brandaların en önemli özelliği su ve ateş geçirmez olmalarıdır. Bu sayede yangına ve birçok doğal afete karşı donanımlıdırlar.

Liman Brandası Teknelerde Kullanılır mı?

Liman brandaları teknelerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Teknelerde kullanılmasının asıl amacı, özellikle tekne içinde yaşam sürenlerde veya zamanının büyük bir bölümünü tekne içinde geçirenlerde teknenin su almasını engellemek veya çamur gibi kirletici maddelerin temasını kesmektir. Çünkü tekneler sürekli olarak yağmur ve çamur lekelerinden dolayı kirlenmekte ve bu bakım maliyetlerini artırmaktadır. Ayrıca teknelerin içi kolayca su alabildiğinden dolayı liman brandalarının kesin olarak su geçirmez kaliteli malzemeden kullanılmış bir yapıda olması şarttır.

 Liman Brandaları Su Geçirmez midir?

Liman brandası, kullanım gereği tamamen su geçirmez brandalardır. Zaten suyun bol olduğu alanlarda kullanıldığı için su geçirmez olması oldukça önemlidir. Özellikle teknelerin su almasını engelleyici şekilde üretilen bu brandalar, buna ek olarak limandaki işletmelerin depolarında ve liman işletmelerinin güvenlik bölmelerinde de kullanılabiliyor.  Yangın geçirmez özelliği de bu brandalara büyük bir güvenlik önlemi sağlamış oluyor. Bu brandalar aracılığıyla pek çok konuda ciddi problem yaşamadan güvenli bir şekilde işletme imkânı sunuyor.

 Liman Brandaları Pahalı mı?

Liman brandaları m2 hesabıyla satılan brandalardır. Coşkun Branda olarak bu nedenle büyüklüğe ve işlemine göre değişen fiyatlar verilmektedir. En ucuz brandaların m2 ücreti 10 TL civarındadır. Kalitelerine göre m2 fiyatı 80 TL’ye kadar çıkabilmektedir. 100m2 branda fiyatı yaklaşık olarak 8000 TL’yi bulabilir. Kalitesine göre fiyatlar değişmekle birlikte, satan firma ve kullanım amacına göre de değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin polyester su geçirmez brandaların m2 fiyatı 90 TL’dir ve 20 m2 için yaklaşık olarak 1.800 TL ödemeniz gerekmektedir. Aynı şekilde pazarlarda kullanılan pvc brandalar çok daha ucuzdur. M2 fiyatı 10 TL civarında olan pazar brandaları, uzun ömürlü değildir ve sık sık değiştirilmelidirler.

Coşkun Branda