Fantüp Brandaları

Fantüp Brandaları

Fantüp brandaları, tünel çalışmalarında, kazı çalışmalarında yani kısacası inşaat yerlerinde kullanılır. Ayrıca havaalanı, üniversite, hastane gibi yerlerin havalandırmasını sağlamak için de kullanılmaktadır. Nispeten uygun fiyatlı bir yöntem olduğu için sık sık tercih edilirler. Fantüp brandaları, genel olarak her alanda kullanılmakta olup, sıklıkla yukarıda saydığımız alanlarda kullanılıyor.

Fantüp brandaları, ihtiyaç ve isteğe göre özel bir şekilde hazırlanıp imal edilir. Genel bağlamda bakarsak, en çok talep havalandırma ihtiyacı içindir. Çünkü büyük bölgelerin havalandırılabilmesi için, mutlaka dışarıdan taze hava girişinin sağlanabilmesi için, tüpler aracılığıyla havanın çeşitli yerlere ulaştırılması gerekir. İşte bu brandalar, bu amaca hizmet eder ve hizmeti görürler.

İhtiyaç ve isteğe göre farklı teknik özelliklerde de üretilebilen bu brandalar, yanmaya karşı da dayanıklı malzemelerden üretilirler. Farklı boy ve ebatlarda üretilebilen fantüpler, kullanılan malzeme ve teknik özellikleri değişse de genel olarak spiral fantüp olarak kullanılır.

Fantüplerin her alanda tercih edilmesinin nedenlerini sıralayacak olursak;

  • Yüksek dayanım sağlaması
  • Yanmaya karşı dayanıklılık
  • Kesilmeye, biçmeye karşı dayanıklılık
  • Havalandırmada esneyebilen yapısı sayesinde hava geçişini kolaylaştırması.
  • Olası bir delik, kırık durumlarında daha kolay müdahale edilebilmesi
  • Montaj ve demontajının daha kolay yapılabiliyor olması.
  • Güvenilir malzemelerin kullanılıyor olması
  • Farklı ebatlarda ve boyutlarda çok kolay bir şekilde üretilebilmesi
  • İş kazalarına karşı korunaklı olması

Fantüp branda fiyatları genel olarak ortalama bir seyir göstermektedir. Kullanılan malzemeye göre fiyatlar değişebiliyor olsa da havalandırma ihtiyaçlarında ve diğer tüm kullanım alanlarında ihtiyacı önemli ölçüde karşılamaktadır. Modellerin hepsi PVC ile kaplanmakta olduğundan uzun süre kullanım avantajı sağlar.

Fantüp brandaları, şekil vermesi en kolay brandalardan biridir. Gözüktüğünden iki kat daha genişleyebilir ya da iki kat daha fazla daralabilir. Bu özelliğinden dolayı özellikle havalandırma tesislerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca fantüpler kolayca demonte edilebildiğinden ötürü, temizliği de kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Coşkun Branda tarafından üretilen Fantüplerin kolaylığı saymakla bitmiyor tabii. İnşaattan havalandırma tekniklerine, sanayi endüstrisinden birçok alana kullanımı geniş ölçüde yaygındır. Sizlerde bu ürünü satın alabilirsiniz.

 

 

 

Coşkun Branda