Balkon Tentesi

Balkon tentesi yaz mevsimlerinin uzun geçtiği ülkemizde çok fazla kullanılmaktadır. Yaz mevsiminin yanında bahar aylarında da balkonu güneş, yağmurdan korumak amacıyla yaptırılmaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte tenteler balkonu korurken ayrıca şık bir görünüm de kazandırmaktadırlar. Balkonları güneş, yağmur ve kardan korumanın yanında şık görünüm kazandıran çok çeşitli tenteler bulunmaktadır. Balkonun şekline göre de bu çeşitler arasında seçimler yapılabilmektedir.

Balkon Tentesi Çeşitleri Nelerdir?

Balkon tente çeşitleri taşıdıkları özelliklere göre belirlenmektedir. Bu anlamda balkonlarda kullanılan tente modellerini ikiye ayırmak mümkün olmaktadır. Bunlar sabit tenteler ve hareketli tenteler olarak belirtmek mümkün olmaktadır. Bu iki çeşitte kendi içinde türleri olmaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte kullanıcılara çok sayıda seçenek sunulabilmektedir. Balkonuna tente yaptırmak isteyen kişiler hangi modelin uygun olduğu konusunda tente firmalarından profesyonel destek alabilmektedirler.

Sabit Balkon Tentesi Modelleri

Balkon tentesi modelleri sabit olarak tercih edilebilmektedir. Bunlar da balkonun ölçülerine göre uygulanabilmektedir. Tentenin dayanıklı olması için akrilik, branda ya da naylon olarak imal edilmesi mümkündür. Sabit tenteler tentenin sürekli olarak kullanılacak olmasıdır. Yerinden hiç oynamayacaktır ve sürekli olarak açık durması amaçlanmaktadır. Sabit balkon tenteleri modelleri şu şekildedir.

  • Çadır
  • Karpuz
  • Dekoratif
  • Yarasa

Hareketli Balkon Tentesi Modelleri

Balkon tente modelleri hareketli olarak tercih edildiği takdirde kullanılmadığı zamanlarda kapatılabilmektedir. Bu tente modelleri tercih edildiğinde güneş, yağmur, kar olduğunda tente açılır. İstendiği anda da kapatılarak balkon daha açık bir görünüme kavuşturulur. Açılıp kapanma özelliği ile kenara toplandığında çok az yer kaplar. Bu şekilde kullanımı da oldukça pratik olmaktadır. Hareketli olan tente modelleri arasında şunlar bulunmaktadır.

  • Körüklü
  • Şemsiye
  • Pergola
  • Şeffaf

Balkon Tentesi Fiyatları

Balkon tentesi fiyatları kullanılacak malzemeye ve balkonun ölçülerine göre değişiklik göstermektedir. Bundan dolayı balkonuna tente yaptırmak isteyen kişiler güvenilir bir firma ile görüşerek fiyat alabilirler. Kullanılacak tente sistemi de fiyatı etkilemektedir. Günümüzde motorlu tente sistemleri bulunmaktadır. Bunlar kullanım kolaylığı ile çok ilgi görmektedir. Tenteyi yapacak olan firmaya isteklerinizi belirttiğinizde uygun çözümleri gösterecektir. Ardından da yapılacak ölçümlerle fiyat teklifi de verilmektedir.

Coşkun Branda