Alev Geçirmez Branda

Alev geçirmez branda, kafe ve işyerleri için mutlak bir ihtiyaç olup Başboğa firmamız tarafından üretilen ürünlerden biridir. Bildiğiniz gibi kafe ve restoran tarzı işyerlerinden herhangi bir yangın olması durumunda bu yangın çok kısa süre içerisinde üst katlara ve çevre bölgelere rahatlıkla yayılabilmektedir. Bu yayılmanın yarattığı olumsuz etkiler sebebiyle yangın kısa sürede büyümekte ve ne yazık ki can kaybına dahi mal olabilmektedir. İşte alev geçirmez branda bu noktada devreye girer. Brandaların çok büyük bir kısmı ne yazık ki çok kolay alev alabilen bir maddeden imal ediliyor ve bu madde sebebiyle alev geçirmesi ve alevlerin etrafa yayılması kolaylaşıyor. İşte bu noktada alev geçirmez bir branda kullanmak, birçok müşterimiz için oldukça önemli bir duruma dönüşüyor.

Bu tip brandaların bir diğer kullanım alanı ise hayvan çiftlikleridir. Bildiğiniz gibi Kurban Bayramı zamanında brandalarla örtülmüş bir pazar kurulmaktadır ve bu pazarlarda ne yazık ki ufacık bir alevden bütün hayvanların telef olmasına neden olabilecek bir kumaştan imal edilen brandalardan kullanılıyor. İşte bu noktada, yangının büyümesini ve hayvanların telef olmasını engellemesi için alev geçirmez bir branda kullanmak hayati noktada yer alıyor. Eğer hayvanlarınızın telef olmasını istemiyorsanız, mutlaka bu tip brandaları kullanmalı ve yaygınlaştırmalısınız. Çünkü bu brandanın hammaddesi, alev geçirmez, yürütmez niteliktedir, bu nedenle branda yandığı takdirde asla yangın bir sonraki brandaya yayılmaz. Bu sayede büyük bir güvenlik sağlar.

Çadır evler, alev geçirmez brandanın önemli kullanım noktalarından biridir. Alev geçirmez branda, büyük ölçüde bu evlerin korunmasına yardımcı olur. Bildiğiniz gibi bu brandalar, ortalama 60-70m2 genişliğinde olup bir yaşam sürmeye olanak sağlayan yapılardır. Genel olarak mültecilerin barındırıldığı bu yaşam çadırlarında alev geçirmez branda kullanılması gerekmektedir. Çünkü bu tip brandalar, büyük ölçüde alevlere karşı evi korumaktadır. Alev ne yazık ki çok hızlı yayılan bir durumdur. Eğer evde ufak bir yangın çıktıysa, çok kısa süre içerisinde bütün çadıra yayılacak ve içindeki insanları öldürmesi sadece 10 dakika gibi kısa bir süre alacaktır.

 

 

Coşkun Branda