Afet Çadırı

Afet Çadırı

Acil durumlar için yani beklenmedik zamanlarda ortaya çıkan ihtiyaçlar için afet çadırı kullanılır. Deprem, heyelan, göç, sel, savaş gibi durumlarda yaşam alanları zorunlu olarak terk edilir. Kolay ve pratik şekilde kurulumu yapılan afet çadırı geçici olarak canlılara barınma alanı oluşturuyor. Branda kumaşı yardımı ile kurulan çadır sistemi ev standardında yaşam ortamı sağlamaya elverişli ürünlerdir. PVC ve polyester kumaşların su geçirmez özellikleri sayesinde afet çadırı dört mevsim kullanılabiliyor.

Afet çadırlarının izolasyonlu yapısı da iç ortamın mevsim şartlarına uygun olmasını sağlıyor. Yazın serin tutuyor, kışında sıcak çadırların iç hacmi çok yönlü kullanıma elverişlidir. Barınma, dinlenme, beslenme ve her ortam için uygun niteliktedir. Buranda kumaşının yanmaz özelliğinden dolayı güvenli ortamlar sağlıyor. Soğutma ve ısıtma sistemlerinin kullanımına uygundur. Çadır modelleri kullanacak olan kişi sayısına göre ve alan büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir.

Afet Çadırı Fiyatları

Sarsıntı ve devrilme çökme gibi durumlara karşı direnç gösteren afet çadırları hızlı kurulum imkânı tanıyan ürünlerdir. Acil durumlarda mağduriyetleri karşılamak üzere üretilen ürünlerin maliyeti düşük olmasından kaynaklı olarak barınak olarak kullanılabiliyor. Ulaşımı kolay olması bakımından düşük maliyetler ile temin edilebilir. Çadırı tutturmak için kullanılacak olan malzemelerin fiyatları da çadır fiyatlarına dâhil edilir.

Afet Çadırı Özellikleri

Demonte edilebilir özelliği ile kolay kuruluma elverişli bir üründür. Farklı alanlarda tekrar tekrar kullanılabilme niteliğine sahip üründür. Afet çadırlarını sadece afet mağduriyeti yaşamış olan kişiler değil aynı zamanda afet bölgesinde görevli olan personellerin de kullanılması mümkündür. Barınma ve dinlenme amaçlı kullanılan bu çadırlar Zorlu şartlar altında çalışan kişilere kolay şekilde barınma imkânı sunuyor.

Kar sularına ve yağmura karşı direnç gösteren çadır kumaşı aynı zamanda güneşin ışınlarına karşı da direnç sağlıyor. Bu sebeple barınma için kullanılabilecek en uygun ürün oluyor. Pencere, havalandırma ve kapı sistemleri ile ferah ve aydınlık barınma ortamları sağlıyor. Afet çadır kurulumu yapılırken dayanıklılığı ile dikkat çeken galvaniz profil boruları kullanılıyor.

Afet çadırı kurulurken galvaniz profil borularının pimli ana boruları geçirilmesi ile beraber prizmatik, oval veya üçgen çatı modelinin iskelet sistemi oluşması ile kurulur. Zeminde herhangi bir akrajman çalışması gerektirmeyen ürünlerdir. İstenilen her zemine monte edilebilen bu ürünler iskelet sistemine branda kumaşı giydirilmesi ile kuruluyor.

 

 

Coşkun Branda